Halsdoeken Unisex
GESLACHT
iconModel_3

iconModel_4

iconModel_44

iconModel_5

iconModel_6

TYPE KLEDING
Meer zien
COLLECTIES
icoon
KLEUREN
GECOMBINEERDE KLEUREN
Sizes
SAMENSTELLING
DRUKTECHNIEKEN BESCHIKBAAR

Halsdoeken Unisex

Symbool van traditionele feesten

De oorsprong van de sjaals is erg interessant. Na verloop van tijd zijn ze een onvergankelijk kleed geworden, en hun evolutie is aangepast aan de gewoontes van de samenleving. In de Romeinse tijd werd het gebruikt als een vorm van uitdrukking. De Romeinen lieten hun plezier of verontwaardiging zien door de beweging van dit kleine doek. Het werd dan gebruikt om de rangen van de bovenste klassen te markeren. De Fransen en Britten die bij de aristocratie behoren, droegen hen om hun neus te bedekken en ze te isoleren van de slechte geur die de straten afgeven.

Jaren later worden veel van deze gewoontes bewaard. In Spanje, wanneer je een stierengevecht bijwoont, laat je de herkenning van de stierenvechter door de witte bandana zien. De rode sjaal is het symbool van het traditionele festival van Pamplona, ​​de Sanfermines. Het is geïntegreerd in kinderspel, in een groot aantal partijen, conventies. En natuurlijk is het ook gekomen in mode en de wereld van decoratie.


Onvervangelijk in de mode

Ze worden gebruikt door zowel vrouwen als mannen, maar ze moeten verschillende eisen volgen. De man draagt ​​het meestal in combinatie met zijn colbert om een ​​meer elegante en persoonlijke aanraking te krijgen. Ze zijn meestal glad of met kleine afdrukken, maar nooit opvallend, en proberen te gaan in harmonie met het costume, das en strikje.

Maar deze unisex zakdoeken hebben dezelfde functionaliteit voor beide geslachten. Bij partijen zoals de Sanfermines dragen mannen en vrouwen, jongens en meisjes hetzelfde soort doek aan de nek. Wat we in Roly noemen klassieke vorm. In onze catalogus hebben we een scala aan kleuren, zodat u nooit hoeft te gaan zonder uw favoriet.