}

Geschiedenis van de t-shirt

Roly en de T-shirt, een relatie met 25 jaar geschiedenis


Genoemd “T-shirt” door het T-vorm in zijn patroon, het was pas in de jaren 1950 dat het T-shirt eindigde als onderkleding om een icoon te worden. Amerikaanse soldaten begonnen het na de Tweede Wereldoorlog als civiele kleding te dragen en ook het succes in de bioscoop met acteurs als Marlon Brando, James Dean of Steve McQueen die het in veel Hollywood-films zeer populair maakte. Sindsdien is de T-shirt een symbool voor de jeugd en mode, ze heeft het als een basis kledingstuk geaccepteerd dankzij de veelzijdigheid. Tijdens zijn geschiedenis heeft de T-shirt zig aangepast aan meerdere variaties om een dagelijks kledingstuk te worden en vol mogelijkheden, evenals de uitgebreide catalogus van Roly u toont.

Opgericht in 1990, "Camisetas Santomera S.L." moedermaatschappij van het huidige Roly merk, begon zijn pad met de productie van kleding alleen in Spanje en met de personalisatie van T-shirts via kleine zeefdruk bedrijven. Het bedrijf heeft meer kleuren uitgebreid in dit model, omdat de eerste t-shirts uitsluitend in wit waren, en in soorten kledingstukken, toen ze bevatten in de catalogus polo of fleece kleding. Deze T-shirts werden in het begin geproduceerd onder het merk "Perro Blanco", het eerste merk van het firma, gevolgd door anderen die verschillend waren door kwaliteiten en productlijnen die het bedrijf verkochte.

Het gehele proces werd gecontroleerd in de binnenlandse productie, vanaf de aankoop van garen tot het kleermakerserk, door weven en verven. Hoewel de laatste door derden is gedaan. Momenteel maakt deze integratie van de productie en controle van de hele lijn Roly een expertmerk in verschillende kledingstukken, evenals verschillende soorten stoffen, zoals piqué stof, fleece, interlock of single jersey, zeer gebruikt in de productie.

Hoewel het feit dat merken zoals Beach Club of Cotton T-shirts geïmporteerde in de jaren negentig, hebben wij sinds 1996 de kleding in ons land ingevoerd. Eerst via brokers die de aankoop van herkomst beheerden, en met directe invoer onder het merk Roly vanaf 1999, gecreëerd 3 jaar eerder. Samen met deze periode is het bedrijf Gor Factory S.A. opgericht om verantwoordelijkheid en controle te nemen over het invoerproces van de kledingstukken. Op dezelfde manier heeft het bedrijf voor het eerst de vakbeurzen DIPA Valencia bijgewoond, waardoor er een constante aanwezigheid is op het gebied van beurzen.

2006 werd een belangrijk jaar in de geschiedenis van het bedrijf. Het firma heeft de beslissing genomen om zijn verschillende merken onder Roly te verenigen, met een nieuwe periode die zich uitstrekt tot het heden. Tegelijkertijd werden alle infrastructuren op één locatie gecentraliseerd, waardoor het huidige logistieke centrum in de provincie van Murcia werd opgericht en diverse nationale en internationale vestigingen werden geopend waar Roly haar producten dichter bij de verschillende markten en klanten brengt.